Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I mannens källarförråd fanns bland annat en kartong med hans barns teckningar, skolböcker och leksaker – men också en väska med tolv kilo hasch och en låda med flera tusen knarkklassade tabletter. Se mer i klippet. Foto: polisen

Så blev 42-årige tvåbarnspappan från Sundsvall misstänkt för grovt knarkbrott och inblandning i mordplaner

Uppdaterad
Publicerad

När polisen gjorde husrannsakan i den 42-årige tvåbarnspappans förråd hittades tolv kilo hasch och tusentals narkotikaklassade tabletter.

När rättegången fortsätter under måndagen sitter han på de åtalades bänk i det senaste stora gängmålet i Sundsvall – anklagad även för medhjälp till förberedelse till mord.

Se och hör mer i videon.

I det första polisförhöret efter gripandet informerar polisen 42-åringen om fyndet i hans källarförråd på en adress i centrala Sundsvall.

I förrådet, intill en kartong med skolböcker och barnteckningar, hittas drygt tolv kilo förpackat hasch och närmare 5 000 tabletter pregabalin – ett lugnande och smärtstillande medel.

Förberedelse till mord i Sundsvall

Mannen säger sig vara helt oförstående till det hela. Men börjar ganska snart att prata om en person med ett särskilt alias – en person som polisen misstänker är härvans 31-årige huvudfigur.

”Han vill sätta dit mig”

42-åringen säger att han inte vet vad personen heter, bara vad han kallas – men att det nog är han som placerat narkotikan i förrådet. Mannen säger att personen nog vill ”sätta dit honom”.

Men det stora knarkfyndet är inte hans största problem – det är i stället anklagelserna om att ha varit delaktig i förberedelserna för en dödsskjutning.

Se och hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förberedelse till mord i Sundsvall

Mer i ämnet