Den ena assistenten och dennes sambo hördes när rättegången inleddes Foto: Hans Lindblom, SVT

Åtalade assistenten: ”Det handlade om lån”

Uppdaterad
Publicerad

Den åtalade assistenten och hennes före detta sambo nekar till alla åklagarens påståenden om bedrägerier mot den handikappade mannen. De har handlat om lån, hävdar de.

De åtalade medger stora delar av åklagarens påståenden om vad som hänt när 1,3 miljoner kronor i omgångar lyfts från den svårt handikappade mannens konto. den före detta sambon medger till exempel att han hjälpt till att upprätta flera lån på summan.

Ekonomiska svårigheter

Anledningen till att pengarna började strömma ut från den handikappade mannens konto var att den kvinnliga assistentens pappa dog. Då fick paret ekonomiska svårigheter, uppgavs det vid rättegången. De började låna av den handikappade mannen som de umgicks med även privat.

Assistenter lurade handikappad

Åklagaren inte övertygad

Paret har upprättat ett skuldbrev med mängder av poster tas upp men där slutsumman hamnar på 1,3 miljoner kronor. Vissa belopp har också betalats tillbaka men åklagaren är långt ifrån övertygad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Assistenter lurade handikappad

Mer i ämnet