Efter Stöde-mordet – nu åtalas kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades död i Stöde tidigare i år, en kvinna anhölls och häktades senare för mordet.

Nu åtalas kvinnan misstänkt för mord.

Det var i början av april tidigare i år som en man påträffades död i Stöde. Mannens kropp hittades utomhus vid E14. Kort senare samma kväll greps en kvinna – i 40 årsåldern – misstänkt för mordet. Mannen och kvinnan hade haft en relation med varandra.

TV: Kvinna misstänks för mord

Stödemordet

Enligt vad SVT Nyheter erfor så skulle de två ha bråkat samma kväll och kvinnan erkände att hon hade vållat mannen skada, men hävdat att hon gjorde det i nödvärn.

Hon häktades senare på sannolika skäl misstänkt för mordet. Kvinnan skulle också genomgå en paragraf 7-undersökning – som är en läkarundersökning av en brottsmisstänkt när domstolen anser att personens psykiska tillstånd bör bedömas.

Nekar till brott

Nu åtalas kvinnan vid Sundsvalls tingsrätt. Enligt åtalet ska kvinnan stuckit mannen med kniv två gånger i överkroppen. Kvinnan nekar till brott, men vidgår händelseförloppet.

LÄS MER: Kvinnan häktad misstänkt för mord

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stödemordet

Mer i ämnet