Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eleverna återvänder till skolan efter lång tids distansundervisning. Foto: SVT

Elever i Örnsköldsvik återvänder till skolan

Uppdaterad
Publicerad

I flera veckor har alla elever på högstadiet och gymnasiet i Örnsköldsvik stannat hemma på grund av hög smittspridning. Förra veckan sjönk smittspridningen kraftig och på måndag nästa vecka får de flesta eleverna återvända till skolan.

Hög allmän smittspridning och hög sjukfrånvaro bland elever och skolpersonal låg bakom beslutet att införa fjärrundervisning för samtliga elever på högstadiet och gymnasiet. Men förra veckan sjönk smittspridningen drastiskt och nu har skolledningen tillsammans med smittskyddet i Västernorrland beslutat att öppna upp skolorna för alla elever på högstadiet och en tredjedel av eleverna på gymnasiet.

– Det är jätteviktigt att vi får tillbaka eleverna till skolan. De har varit borta från närundervisning jättelång tid nu säger Anders Fager, verksamhetschef för grundskolan i Örnsköldsvik.

Sommarskola ska stötta

Nu hoppas man att eleverna ska få en bra avslutning på skolåret tillsammans med sina lärare. Dessutom har det tidigare tagits beslut om att anordna sommarskola för de elever som behöver extra stöd eller som har hamnat efter under de speciella förhållanden som till och från råder inom skolan.

– Förhoppningsvis kan vi fånga upp en del av dem som har halkat efter. Självklart kommer det att vara tufft med en del saker att ta igen, säger Anders Fager.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet