Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man märker att det blivit otryggare” – hör hur några Sundsvallsbor anser att tryggheten påverkats av gängkriget, och hör polisen svara på om oron är befogad. Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Gängkriget oroar i Sundsvall: ”Går inte ut på kvällen”

Publicerad

Kopplingen till Sundsvall i den pågående konflikten mellan gängkriminella med skottlossning och mord i stort sett dagligen skapar oro hos en del Sundsvallsbor.

– På kvällen går jag inte ut, säger Ruweida Ahmed.

Skjutningarna i Stockholm och Uppsala misstänks vara en hämndspiral bland gängkriminella. Trots att våldsvågen utspelar sig där har kopplingarna till Sundsvall gjort att oron spridit sig och påverkar människor i stan. Folk är oroliga.

– Ja det är jag, säger Anette Manché.

Knarkkriget i Sundsvall

Fullt fokus

Polisen förnekar inte att det finns risker men hävdar samtidigt att man har fullt fokus på gängkriminaliteten.

– Det är någonting som vi pratar om och vrider och vänder på hela tiden utifrån vår lokala problembild här i Sundsvall och Medelpad, säger Hanna Rolinder, biträdande lokalpolisområdeschef som också säger att de har bevakning på de gängkriminella som finns i Sundsvall.

I videon kommenterar polisen och Sundsvallsbor läget och oron i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet