Anders Ingvarsson, ansvarig utgivare på Gefle Dagblad. Foto: SVT

”Hade jag låtit det påverka mig hade jag behövt jobba med annat”

Uppdaterad
Publicerad

Anders Ingvarsson är Chefredaktör för tidningarna i Hälsingland samt Gefle Dagblad, och en av de som kartlades av den 48-årige nazisten som på onsdagen dömdes för grovt vapenbrott för att bland annat ha byggt en lönnmordsväska.

– Skulle jag låta den här typen av händelser påverka mig hade jag behövt göra något annat, säger han.

I den hemmabyggda portföljen fanns plats för en gömd pistol med ljuddämpare som kunde avfyras med en bygel från utsidan

48-åringen döms till två och ett halvt år fängelse för grovt vapenbrott, men frias från anklagelserna om förberedelse till mord.

Sundsvallsnazist

– Domen var relativt väntad, det var ganska uppenbart att han skulle dömas för vapenbrott. Jag är inte heller förvånad över att han frias för förberedelse till mord, det är ganska svårt att bevisa, säger Anders Ingvarsson.

Inte ovanligt

Han berättar att man på Gefle Dagblad tagit till extra säkerhetsåtgärder efter händelsen.

– Någonstans måste man fundera hur de här organisationerna jobbar och vad man ska göra.

Dock är Anders Ingvarsson tydlig med att han inte förändrar sitt sätt att arbeta på grund av detta, och att han inte låter detta påverka honom.

Hur mycket påverkar detta dig?

– Inte alls. Den här typen av händelser är inte ovanliga. Och skulle jag låta dem påverka mig i mitt jobb hade jag behövt göra något annat. Och det har jag ingen avsikt att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvallsnazist

Mer i ämnet