Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 31-årige utpekade gängledaren från Sundsvall skulle ta ett flyg till Turkiet när han greps på Arlanda. Samma dygn skulle en dödsskjutning ske i Sundsvall – som han misstänks ha planerat. Se bilderna från övervakningskamerorna här i klippet. Foto: ur polisens förundersökning

Här grips gängledaren – före planerade flykten till Turkiet

Publicerad

Den 31-årige mannen, utpekad som Dalennätverkets ”platschef” i Sundsvall, kände att polisen var honom på spåren och att det började brännas.

Snabbt bokade han en flygbiljett till Turkiet, och hoppade in i en taxi för en direktresa från Sundsvall till Arlanda.

Några timmar senare greps han i avgångshallen – se bilderna här.

Rättegången i det senaste stora gängmålet i Sundsvall fortsätter i dag, och nu handlar det om misstänkta förberedelser till mord i Sundsvall i början av december förra året.

Det var i ett avlyssnat samtal som polisen uppfattade att en 22-årig man med anknytning till Dalennätverket fick instruktioner om att en person skulle ”jappas” (=dödas).

Knarkkriget i Sundsvall

Även om det inte kunnat styrkas i förundersökningen vem som gav ordern så misstänker polis och åklagare att målets 31-årige huvudperson hade ett finger med i spelet.

Övervakad på Arlanda

När polisen planerade en inbrytning i 31-åringens lägenhet i Sundsvall där den 22-årige misstänkte skytten befann sig, var 31-åringen själv i sin tur på Arlandas utrikesterminal.

Men polisen hade honom under uppsikt – och precis innan han skulle kliva på flyget till Istanbul greps han odramatiskt i avgångshallen.

Se bilderna från Arlandas övervakningskameror i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet