Karin Sellgren träffar SVT i curlinghallen i Örnsköldsvik, där vaccineringen pågår för fullt. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Västernorrlands vaccinsamordnare om pandemin: ”Hade ingen aning om vad som skulle komma”

Uppdaterad
Publicerad

Karin Sellgren, är civilingenjör och it-konsult, och hade arbetat i flera olika projekt, när hon blev erbjuden jobbet som vaccinsamordnare i Region Västernorrland. Att hon skulle tappa all kontroll var inget hon räknat med.

Det har varit en omvälvande tid för region Västernorrlands vaccinsamordnare Karin Sellgren sedan pandemin bröt ut. Hon har gått från att vara en doldis till en kändis för länsborna. SVT Nyheter Västernorrland passade på att träffa henne precis innan hon går på semester denna fredag.

– Jag hade ingen aning om att det här skulle bli ett projekt där jag inte hade någon kontroll alls egentligen överhuvudtaget. Det var ju lite panik där runt jul, när vi fick veta att vi skulle börja vaccinationerna tre veckor tidigare än vad vi hade information om, säger Karin Sellgren.

Coronaviruset i Västernorrland

Hon förberedde sig noga inför sitt uppdrag.

– Eftersom jag är en nyfiken person som bli triggad av områden jag inte behärskar så tackade jag ja. Jag är sedan lång tid också drillad i att kompetensutveckla mig själv, så när jag fick det nya uppdraget sökte jag direkt in på olika universitetskurser jag hade behov av, säger Karin Sellgren i en intervju på regionens hemsida.

De ämnen hon läste var bland annat förändringsledning, e-hälsa, psykologi och anatomi.

I videon berättar hon om jobbet och om hon verkligen kommer att kunna vara ledig på semestern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet