Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På måndagen presenterade Kristdemokraterna ett nationellt förslag där man vill se statliga pengar till återöppning av nedlagda BB runt om i landet. Foto: SVT

KD-förslag: Statliga pengar till öppning av förlossningskliniker

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valkompass

Framtiden för sjukhuset är en het valfråga i Sollefteå och flera parter går till val på att kommunen ska jobba för en återöppning av avdelningar som lagts ner.

På måndagen lanserade Kristdemokraterna, på plats utanför Sollefteå sjukhus, ett förslag på statliga pengar till återöppning av nedlagda förlossningskliniker i landet.

SVT:s valkompass inför det kommande valet står det klart att stödet är tydligt för Sollefteå sjukhus bland de kommunala partierna, även om det skiljer sig i förslag och inriktning.

För Centern, Västra Initiativet och Vänsterpartiet är det ett krav att återöppna avdelningar som lagts ner. Och på måndagen presenterade Kristdemokraterna ett nationellt förslag där man vill se statliga pengar till att återöppna nedlagda BB runt om i landet, till exempel i Sollefteå.

– Förlossningsvård ska inte bero på vilket postnummer du bor på, sa Liza-Maria Norlin, gruppledare för KD i Sundsvall, i samband med besöket i Sollefteå.

I klippet berättar KD:s partisekreterare Peter Kullgren och Liza-Maria Norlin vad förslaget innebär.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kommunvalet 2022 Sollefteå

Mer i ämnet