Foto: SVT

Kombiterminalen i Tunadal prövas igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tidigare prövning i Mark- och miljödomstolen gavs Sundsvall Logistikpark tillstånd att bygga en ny kombiterminal och containerhamn i Tunadal. Beslutet överklagades och ska nu prövas av Mark- och miljööverdomstolen.

Sju av åtta personer som överklagat beslutet har fått bifall. Den åttonde personen anses, på grund av adressen som personen är skriven på, inte kan ses som sakägare.

– Det är det här vi har hoppats på. Vi ansåg att domen från mark- och miljödomstolen var väldigt dålig. Det fanns brister i underlaget men ändå beslutades om tillstånd att bygga kombiterminalen. Nu hoppas jag att man ska inse att det här är felaktigt och att det inte ska genomföras. Det finns ju alternativ som ännu inte utretts som är bättre och billigare, säger Lars Hillerström, en av de som överklagat.

Petersvik

För att kunna bygga den nya logistikparken i Tunadal löste Sundsvalls kommun in åtta villor i Petersvik. Kommunen har lagt ut samtliga byggnader till försäljning i hopp om att slippa riva byggnaderna. Köparna måste flytta dem.

Upphandlingen är klar när det gäller projekteringsarbetet av logistikparken, sedan återstår en sista politisk prövning när Sundsvalls kommunfullmäktige ska behandla frågan i början av 2018.

Nu kan hela projektet drabbas av förseningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Petersvik

Mer i ämnet