Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Mjärdsjö har kallat till ett styrelsemöte där de ska gå igenom om SVT:s uppgifter stämmer, och isåfall vidta åtgärder. Hör honom berätta i klippet om hur han ser på granskningen. Foto: Stina Ahlinder/SVT

Anders Mjärdsjö efter SVT:s granskning: ”Har inte känt till det som framkommit”

Uppdaterad
Publicerad

Bedrägeriexperten Anders Björkenheim kritiserar flera lokala politiker för deras val av affärspartners. SVT:s granskning visar bland annat att Moderaternas toppnamn i Ånge, Anders Mjärdsjö är ordförande för ett investeringsbolag som kan kopplas till ekonomisk brottslighet och bedrägerihärvor.

Anders Mjärdsjö (M) berättar att han nu gjort vad han kunnat för att kontrollera de inblandade, bland annat att grundaren för företaget där han är ordförande, har dömts för bokföringsbrott. Mjärdsjö uppger för SVT att han krävde att personen skulle lämna styrelsen.

Han säger också att SVT:s uppgifter är nya för honom och att han nu kallat till ett extrainsatt styrelsemöte på måndag den 14 augusti. Där ska de göra en genomgång av granskningen och se om SVT:s uppgifter stämmer, och i så fall vidta åtgärder om deras rutiner brister.

Mjärdsjö avböjer intervju med SVT, men i klippet ovan kommenterar han granskningen i P4 Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar investeringssajterna

Mer i ämnet