Foto: Patrick Trägårdh

Lokföraren enda vittnet

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart vad som låg bakom den tragiska olyckan i Trehörningsjö i lördags. En kvinna och hennes två barn omkom när de blev påkörda av ett godståg.

– Vi vet inte mer i nuläget. Det är rubricerat som en trafikolycka utan misstanke om brott, säger polisens förundersökningsledare Anne Jeanette Arnqvist.

Det var på lördag förmiddag som kvinnan och hennes två barn blev påkörda på en bevakad järnvägsövergång i närheten av det asylboende de kom till den 9 januari. Enligt polisen befann sig kvinnan och barnvagnen på spåret när tåget kom.

Tågolycka i Trehörningsjö

”Vet inte varför”

– Hon befann sig innanför bommarna, på spåret, när tåget kom. Men vi vet inte varför. Det är ingen annan än lokföraren som sett hela händelseförloppet, berättar Anne Jeanett Arnqvist.

Lokföraren hördes direkt efter händelsen, men har inte hörts vidare.

– Vi får se om det är nödvändigt att höra föraren igen, säger hon.

Fler förhör

Hon säger att det kommer att hållas fler förhör med människor som gjort iakttagelser i anslutning till händelsen.

– Finns det fler som sett något? Det är som att lägga pussel.

Järnvägsövergången, ligger mellan asylboendet Kerstins udde och samhället. Trafikverket gör en egen utredning av olyckan. Den ska vara klar inom tre månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågolycka i Trehörningsjö

Mer i ämnet