Så här såg det ut under Härnösands stadsfest 2018 när Darin uppträdde. Foto: Örjan Leek

Lugn första kväll på Härnösands stadsfest

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördag gick Härnösands stadsfest av stapeln och polisen rapporterar om en lugn tillställning utan anmälningar om våldsbrott eller ofredanden.

Det kan jämföras med stadsfesten 2017 då inte mindre än tre anmälningar om våldtäkter och 19 anmälningar om sexuella ofredanden inkom till polisen. Efteråt tog man i med krafttag för att öka säkerheten och under 2018 minskade antalet anmälningar till totalt sju stycken gällande sexuellt ofredande.

Under Stadsfestens första kväll 2019 inkom alltså ingen anmälning. Polisen ger också beröm till de 13 ordningsvakterna som rörde sig inom området under fredagskvällen.

Viktigt att vara synlig

– Vi har jobbat mycket med kommunen och vi har fler personer på plats än tidigare. Så den stora grejen som vi har gjort är att vara synliga, säger Tobias Wikström, arrangör vid Höga Kusten Nöje.

Totalt fick 12 personer avvisas från området och 10 personer omhändertogs enligt LOB.

– Det vi har gjort främst är att prata med ungdomar och här på området så har vi många sunda vuxna, som vi kallar det, säger Oskar Westerlind, arrangör vid Höga Kusten Nöje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.