Maken underrättad om olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Maken till kvinnan som omkom vid tågolyckan i Trehörningsjö har blivit underrättad om att familjen är död.

Det var på lördagen som en kvinna med två små barn blev påkörd av ett godståg i Trehörningsjö, samtliga omkom. Familjen bodde på flyktingförläggningen i samhället där förstämningen är stor efter olyckan.

Natten mot söndag fick kvinnans make veta vad som hänt hans familj.

Tågolycka i Trehörningsjö

– Ja en person är underrättad om dödsfallen. Enligt uppgift finns han i Grekland säger Helena Lockner, KC-befäl på polisens länskommunikationscentral i Västernorrland.

Flyktingar från Afghanistan

Familjen är flyktingar från Afganistan och har under flykten kommit från varandra och enligt Aftonblandet var det Interpol som underrättade mannen om tragedin.

– Jag vill inte spekulera i orsaken säger Helena Lockner. Det är många saker som måste utredas först, som om all teknik fungerade kring järnvägsövergången eller inte till exempel.

Lokföraren inte hörd

Lokföraren som körde tåget är sannolikt den person som skulle kunna ge den bästa bilden av vad som egentligen hände men polisen har ännu inte kunnat höra honom.

– Nej, han är väldigt chockad och medtagen. Ett kristeam har tagit hand om honom och tidigast i morgon tror jag det kan vara möjligt att prata med honom, säger KC-befälet Helena Lockner.

Det finns även andra vittnesuppgifter som polisen jobbar med., men i nuläget finns inga misstankar om brott och utredningarna kommer fortsätta i början av nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågolycka i Trehörningsjö

Mer i ämnet