”Malinmannens” försvarare begär kompletteringar i förundersökningen

Uppdaterad
Publicerad

Den så kallade ”Malinmannens” försvarare, advokat Ulf Holst, har kommit in med en erinran kring den nya bevisningen i fallet.

En DNA-träff binder mannen – tidigare både dömd och friad i målet – till Malin Lindströms kropp, men försvararen vill nu veta hur DNA-profilen tagits fram.

Hör åklagaren kommentera Ulf Holst erinran här.

I sin inlaga ställer advokat Ulf Holst ett antal raka frågor till Nationellt forensiskt centrum (NFC), tidigare Statens kriminaltekniska laboratorium.

Han vill bland annat veta vilken teknik och metodik som använts för att ta fram DNA-profilen, hur länge den metoden använts och hur länge den varit känd.

Ulf Holst vill inte kommentera sina synpunkter vidare när SVT kontaktar honom. Motparten, överåklagare Mats Svensson som driver resningsärendet i Högsta domstolen för Riksåklagarens räkning, utvecklar sina tankar om syftet till begäran här i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet