Malin Lindströms föräldrar Rune och Inez företräds av Örnsköldsviksadvokaten Marie Thors som agerar målsägarbiträde i resningsprocessen. Foto: Hans Lindblom SVT

Malins föräldrar har lämnat in skadeståndsbegäran – om det blir resning mot ”Malinmannen”

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler bitar faller på plats när det gäller resningsprocessen till Högsta domstolen i det kalla fallet Malin Lindström, 16-åringen som mördades i Husum 1996.

Advokat Marie Thors som företräder Malins föräldrar Inez och Rune Lindström har nu inkommit med en begäran om resning i Högsta domstolen även i skadeståndsdelen.

Överåklagare Mats Svensson förklarar varför i klippet här.

Under tisdagen inkom Marie Thors med ett yrkande till HD, där hon skriver att Inez och Rune Lindström biträder riksåklagarens begäran om resning i målet.

De ”yrkar för egen del att Högsta domstolen, i det fall resning beviljas i ansvarsdelen, även skall bevilja resning i skadeståndsdelen” som det står i inlagan.

Fallet Malin Lindström

De yrkar även på resning i skadeståndsdelen för dödsboet efter sin dotter.

Beslut från HD längre fram

Begäran har formulerats och skickats in efter samråd med överåklagare Mats Svensson – som driver resningsprocessen å riksåklagarens vägnar – och här i klippet utvecklar han det hela.

SVT har förgäves sökt målsägarbiträdet Marie Thors.

Inom ett par veckor ska den så kallade ”Malinmannen”, som fälldes i tingsrätten för mordet 1997 men senare friades i hovrätten, höras om det faktum att hans DNA nu kunnat säkras på mordoffrets kläder.

Längre fram ska Högsta domstolen ta ställning till om resning i målet ska beviljas eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet