En idé om hur Torsboda kan komma att se ut inom fem år. Klart är att förutsättningarna ska skapas genom ett gemensamt kommunalt bolag. Foto: Torsboda industrial park

Mark- och miljödomstolen avslår överklagan – industrietableringen i Torsboda fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer överklagade detaljplanen kring etableringen av ett stort fabriksområde i Torsboda. Under onsdagen kom domen och Mark- och miljödomstolen avslår överklagan.

I slutet av april 2022 lämnades en detaljplan in kring Sundsvalls och Timrå kommuns önskade industrietablering. Men detaljplanen överklagades av sex personer samt en fiskerättsförening som bor i eller har anknytning till området, till Mark- och miljödomstolen i Östersund.

Bland annat handlade överklagandena om landskapsbilden, strandskydds- och bullerfrågan.

Men under onsdagen meddelade Mark- och miljödomstolen att överklagan avslås och i domen går det att utläsa att Timrå kommun har ”handlagt det aktuella planärendet på ett formellt riktigt sätt”.

”Domstolen anser att det som klagandena har anfört, vid en avvägning mellan deras enskilda intressen och de intressen som planen syftar till att tillgodose, inte utgör tillräckliga skäl för att upphäva antagandebeslutet”, går det att läsa i domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.