Nu anmäler Melvins mamma behandlingshemmet för vållande annans död. Foto: SVT

Melvins föräldrar polisanmäler Korpbergets behandlingshem

Uppdaterad
Publicerad

Den 25 februari i år avled Melvin Sonne från Dorotea efter att han frivilligt lade in sig på ett behandlingshemmet Korpberget för att bli drogfri. Nu anmäler Melvins föräldrar behandlingshemmet för att ha orsakat deras sons död.

– Vi känner att det är viktigt att vara Melvins röst. Kan vi rädda någons liv genom att vi polisanmäler så är inte Melvins liv förgäves, säger Nina Holmlund till SVT Nyheter Västernorrland.

I februari skrev Melvin Sonne in sig på Korpbergets behandlingshem i Kramfors. Han var drogpåverkad när han kom till behandlingshemmet och blev liggandes i nästan ett dygn och hittades medvetslös. Melvin avled senare på sjukhus. Händelsen är sedan tidigare anmäld till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, både av behandlingshemmet, av ambulansvården och av Nina Holmlund, Melvins mamma. Nu polisanmäler hon och Melvins pappa också behandlingshemmet för vållande till annans död.

Dog drogpåverkad på behandlingshem

– Korpberget har gjort fel, de lät honom ligga i dåligt skick, säger Nina Holmlund. 

”Välkomnar polisutredning”

Christer Gustafsson, Korpbergets juridiska ombud, har ännu inte varit i kontakt med behandlingshemmet angående polisanmälan, men kommenterar så här:

– Det rör sig om en olycklig händelse från början till slut. Jag har svårt att se att något brott har begåtts. Om det skulle vara fallet så välkomnar vi en polisutredning, säger Christer Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dog drogpåverkad på behandlingshem

Mer i ämnet