Foto: Sundsvalls Logistikpark

Kombiterminalen i Petersvik försenas

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att bygget av den nya kombiterminalen och containerhamnen i Sundsvall försenas minst ett år. Sommaren 2019 väntas beslut om byggstart klubbas.

– Det är mest realistiskt att vi hamnar där, säger Sven Magnusson, vd Sundsvalls Logistikpark.

Efter en prövning i Mark- och miljödomstolen fick Sundsvalls Logistikpark tillstånd att bygga en ny kombiterminal och containerhamn i området Petersvik, men beslutet överklagades till Mark- och miljööverdomstolen.

Enligt planen skulle byggstart ha skett 2018, men nu kommer kommunfullmäktige troligen inte att fatta beslut förrän sommaren 2019, vilket betyder byggstart samma höst.

– Det är vår grova tidsram som vi har fått tagit fram med hjälp av jurister. Det är mest realistiskt att vi hamnar där, säger Sven Magnusson, vd Sundsvalls Logistikpark.

”Kommer kosta ett antal miljoner”

Vad förseningen kan komma att kosta vill Sven Magnusson inte gå närmare in på.

– Det är en försening som givetvis kommer att kosta ett antal miljoner, men jag vill inte säga hur många, säger han och lägger till:

– Förseningen är fördyrande och överklagandet i sig kostar ju också pengar.

”Vi har tagit i”

Vad talar för att ni kommer igång 2019?

– Vi räknar ju med det. Vi har tagit i vad gäller tiden så att vi borde komma igång vi 2019. Men det kan lika gärna vara så att vi kommer igång tidigt 2019, men det vet man inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.