• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Hör Sune Westberg berätta mer om hallbehovet. Foto: Marcus Lindström / SVT

Ny ”Kempehall” kan komma att byggas – Örnsköldsviks kommun vill se ny arena i Hörnett

Publicerad

Det kan komma att byggas en ny sporthall i Örnsköldsvik – på platsen där Kempehallen tidigare låg.

Enligt kommunens utredning har behovet av en ny hall ökat.

– Vi kommer inom kort genomföra markundersökningar på platsen, säger Sune Westberg, kultur- och fritidschef vid Örnsköldsviks kommun.

Örnsköldsviks kommun har under lång tid uttryckt ett behov av en ny sporthall i och kring centrala staden. Skyttis var länge ett av de ledande alternativen, men nu har kommunen gått vidare med ett nytt område – i Hörnett.

Det rör sig om klassisk idrottsmark.

– Vi tänker oss samma plats som där Kempehallen låg, där det just nu är en isrink, säger Sune Westberg, kultur- och fritidschef.

Under våren kommer marken att undersökas, och platsen är redan nu den ledande kandidaten för en ny sporthall.

– Det har stått en stor anläggning här tidigare, en Kempehall, så vi förutsätter att markförhållandena är bra.

– En hall på den här platsen kan också användas av Hållängetskolan, som saknar idrottshall och hyr in sig i Mattsborgen.

Inväntar beslut

Innan den nya hallen kan bli verklighet behövs ett politiskt beslut.

– Vi jobbar med den politiska förankringen, och nu i april kommer vi presentera ett förslag till investeringsbudget, säger Sune Westberg.

Har kommunen råd med det här?

– Jag hoppas vi har råd med det. Det ligger redan medel avsatt i den långsiktiga investeringsbudgeten.

Blir hallbygget av på det sätt Kultur- och fritid önskar så ska byggnaden rymma bland annat två fullstora planer och läktare för mellan 500 och 1000 åskådare.

Hör Sune Westberg berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.