Foto: SVT/TT

Nya förhör om mordet på Ramin Scherzaj

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan valde en av de livstidsdömda att berätta. I dag kommer ytterligare en av de dömda för mordet på 23-årige Ramin Scherzaj att stiga upp i vittnesbåset i hovrätten.

Inför onsdagens hovrättsförhandling har alltså ännu en av de  livstidsdömda för mordet begärt ett tilläggsförhör. Mycket talar för att han kommer att lämna nya uppgifter om mordet.

Mannen som begärt att få höras på nytt är 32 år och en av de sex personer som dömdes för mordet på Ramin Scherzaj. Enligt uppgifter till SVT har samtliga dömda utom en begärt att få höras på nytt. Det är endast huvudmannen som hittills inte bett om ett nytt förhör.

Kidnappningsmordet

Ramin Scherzaj kidnappades på Slottstorget i Gävle och hittades senare misshandlad och strypt i ett dike på en skogsbilväg i Maj söder om Sundsvall.

Ramin Scherzaj hade under en tid haft ett förhållande med huvudmannens fru och enligt Gävle tingsrätt utsattes Ramin Scherzaj för ett hedersmord.

LÄS MER: Detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappningsmordet

Mer i ämnet