Foto: SVT

Nytt avhopp: Stig Malmberg lämnar Sverigedemokraterna

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas starke man i Ånge, Stig Malmberg, lämnar nu Sverigedemokraterna. Han blir den tredje förtroendevalde som lämnar partiet den senaste veckan.

Stig Malmberg har varit föremål för ett personärende inom partiet och har hotats med uteslutning efter att ha kritiserat partiet och dess distriktstyrelse. Beslut i frågan skulle fattas om knappt två veckor men Malmberg väljer nu att gå i förväg.

Stig Malmberg har främst varit kritisk mot Sverigedemokraternas riksdagsman i länet tillika distriktsordförande Jonny Skalin.

Kritiserar ledningen

Han har i likhet med tidigare avhoppare i veckan kritiserat partiets interna demokrati i länet.

– Jag har lyft de här frågorna i tre-fyra år till partistyrelsen men bara mötts av undanflykter. Nu väljer jag att lämna partiet. Jag kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige i Ånge. Vilket parti jag kommer att stötta där kommer jag att ta ställning till senare, säger Stig Malmberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD Västernorrland

Mer i ämnet