– Vi kanske behöver göra trygghetsvandringar i Timrå, säger Annica Odelind, kommunpolis i Medelpad. Det angående den senaste tidens högljudda bilträffar på helgnätterna i Timrå. Foto: Per-Erik Ström SVT

Fylla och droger i Timrå på stökiga bilträffar

Publicerad

Under fredagen träffade polisen företag, fastighetsägare och kommunen i Timrå för att få ett slut på de stökiga bilträffarna. Ett förslag som diskuterades är trygghetsvandringar.

Under helgkvällar samlas ungdomar på platser i länet för att ha spontana bilträffar. Många boende har reagerat och larmat polisen efter att de fått nattsömnen störd av hög musik och gasande bilar.

Redan i våras infördes förbud mot fordonstrafik kvällstid på vissa vägar i Birsta i Sundsvall, efter problem vid bilträffar där om helgerna.

Olika lösningar

På dagens möte med bland andra företagare i Timrå diskuterades olika lösningar.

– Vi kanske behöver göra trygghetsvandringar i Timrå och vi behöver se över vuxen nattvandring, säger Annica Odelind som är kommunpolis i Medelpad.

Polisen kommer att tillsammans med olika förvaltningar i kommunen att sätta sig och skapa en gemensam lägesbild i stort i över Timrå kommun.

Knarkförsäljning

– Efter det ska vi göra en analys för att komma fram till vilka åtgärder vi ska ta till, säger Annica Odelind.

Hon tycker att största problemet är den höga berusningen och att polisen sett narkotikaförsäljning.

 – Socialtjänsten vittnar om oro att vi har etablerade missbrukare som befinner sig i de här ungdomssamlingarna och det är ett stort problem, säger Annica Odelind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.