Polisen: ”Vi jagar inte ungdomar vi vill förebygga brott” Foto: Gobiten

Utökat nattförbud i Birsta ska stoppa stökiga bilträffar

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheterna vill nu få stopp på den negativa utvecklingen vid bilträffarna i Birsta i Sundsvall. Kommunen har nu, i samråd med polisen, beslutat om förbud för motortrafik på fler vägar på kvällar och nätter.

Det finns ett förbud i delar av området sedan tidigare, men nu utökas det. Det nya beslutet gäller vägarna vid Biltema och XXL och innebär att trafik förbjuds från klockan 22.

– Från rondellen mot parkeringarna mot de områdena gäller förbudet. Man får inte åka in med bil om man inter har tillstånd, säger kommunpolis Annica Odelind.

Rondellen som nu berörs av nattförbud Foto: Anna Beijron SVT

Planerad insats

Polisen och socialtjänsten har gått ut och meddelat att de kommer att vara på plats vid träffen och lagföra, prata med ungdomar och kontakta föräldrar vid behov. 

Annica Odelind, kommunpolis Foto: Polisen

Alkohol och droger

Så här skriver polisen på sociala medier:

”Vi på polisen och socialtjänsten har tyvärr dålig erfarenhet av dessa träffar på grund av, bland annat, försäljning och bruk av narkotika och alkohol samt indikationer från tidigare träffar om män som efterfrågar köp av sex av unga flickor i samband med samlingarna och i dess närhet.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.