Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
John Åberg (S) och Johan Andersson (C) har olika uppfattningar om huruvida Sollefteå kommun ska ta på sig ett borgensåtagande på 20 miljoner kronor för det planerade storhotellet i Junsele. Se och hör mer här. Foto: Hans Lindblom SVT

Sollefteå kommun borgar för planerade storhotellet i Junsele

Uppdaterad
Publicerad

Det planerade lyxhotellet i Junsele beräknas kosta runt en kvarts miljard kronor att bygga. Och kommunstyrelsen i Sollefteå säger ja till att gå in med 20 miljoner i borgen, efter krav från banken.

Men det här råder det delade meningar om i lokalpolitiken. Se och hör mer här i videon.

Många och stora förhoppningar knyts till det gigantiska hotellprojektet i Junsele som ska stå klart om ett par år.

Företaget Loke Shiny – som ägs av Robert Bronett och Ulf Henriksson där den förstnämnde är majoritetsägare – ska stå för byggandet och har ett avtal med Marriott. Det är en av världens största hotellkedjor, som enligt avtalet ska marknadsföra Junselehotellet.

Nytt lyxhotell i Junsele

Men banken kräver borgen från kommunen på 20 miljoner. Något som kommunstyrelsen nu klubbat igenom. Det här berättade Tidningen Ångermanland först.

Den politiska oppositionen är dock tveksam till det hela och menar att åtagandet är förenat med risker. Se och hör mer i klippet ovan.

Det definitiva beslutet väntas fattas av kommunfullmäktige den 19 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt lyxhotell i Junsele

Mer i ämnet