Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De tre männen från södra Sverige åkte till Sundsvall i januari för att mörda en Sundsvallsbo i 20-årsåldern. Foto: polisens förundersökning

Tejpade handleder och fotleder före planerade skjutningen i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

När polisen slog till vid en adress på Södermalm i Sundsvall hade en av skyttarna, en 17-åring från Blekinge, dubbla handskar och tejp runt handleder och fotleder.

Enligt polisens utredning handlar det troligtvis om att han vill undvika att lämna spår på brottsplatsen och att förhindra att få krutstänk från vapnet på sig.

Hur kunde polisen veta att en skjutning planerades?

Åklagaren Henrik Wallin har tidigare berättat för SVT hur polisen kunde veta att en skjutning planerades. Det handlar om dataavläsning av de misstänktas mobiltelefoner. Polisen kunde i realtid hålla koll på hur skjutningen planerades och kunde då avstyra skjutningen.

Knarkkriget i Sundsvall

Personen som greps med tejpade hand- och fotleder är en 17-åring som är skriven i en ort i Blekinge. Två dagar innan han greps hämtade han ett vapen i Växjö tillsammans med två andra män. Från bilder i förundersökningen kan man se när de tre männen poserar med vapnet. De misstänks nu för grovt vapenbrott och förberedelse till mord.

Provskjuter vapnet längs E4

På vägen till Sundsvall stannar skyttarna på en vägficka längs E4 mellan Tönnebro och Söderhamn för att provskjuta vapnet. Något som en av männen har filmat.

Se bilderna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet