Spelarna i Bondsjöhöjdens IF samlar in namn till stöd för sin tränare.

1200 underskrifter till stöd för Sergiu Tanurcov

Uppdaterad
Publicerad

I måndags fick spelarna i Bondsjöhöjdens IK beskedet att deras tränare skulle utvisas. Deras reaktion blev ilska.

Omedelbart kontaktade de media och berättade vad som hänt. Sedan startade de en namninsamling till stöd för sin tränare. På torsdagskvällen hade drygt 1200 personer skrivit på.

– Utvisningsbeslutet måste ändras. Så här kan det inte få vara, säger Simone Edefall, en av spelarna i Bondsjöhödens IK.

Skärpta regler

Laget har nu ett chatforum på nätet där de diskuterar vad de kan göra. Namninsamlingen är ett sätt att påverka men de är medvetna om att det kan krävas mer för att ändra Migrationsverkets regeltillämpning. De hoppas att politiker engagerar sig i Sergiu Tanurcovs fall och ändrar lagstiftningen.

SVT har tidigare berättat Sergiu Tanurcovs historia och om Migrationsverkets beslut om utvisning på grund av att han tjänade för lite för fem år sedan. Reglerna för förnyat arbetstillstånd skärptes förra året efter ett beslut av Migrationsöverdomstolen och innebär ett absolut krav att månadsinkomsten måste vara minst 13 000 kronor under hela perioden i Sverige.

”Orättvist och märkligt”

I Sergiu Tanurcovs fall innebär det att han och hans familj ska utvisas på grund av ett par månadsinkomster för fem år sedan som inte når upp till minimibeloppet. Han har fast arbete i Docksta och försörjer sig och sin familj sedan flera år.

– Jättekonstigt. Det är fel och det är märkligt. Hur kan han utvisas på grund av regler som skärpts i efterhand, undrar Simone Edefall. Det är inte rättvist.

Själv har Sergiu Tanurcov tagit advokat till hjälp för att överklaga beslutet.

– Jag är oerhört tacksam för det stöd jag fått de senaste dagarna. Stödet är på något ett uttryck för det generösa Sverige som jag lärt känna under mina år i det här landet, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Sergiu

Mer i ämnet
Mer Västernorrland
Mer Nyheter