Foto: SVT / arkiv

Två män anhållna för åldringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps i Västerbotten under fredagen misstänkta för en rad brott mot åldringar längs Norrlandskusten. Under eftermiddagen anhölls de av åklagare misstänkta för flera fall av grova stölder.

Under veckan har flera anmälningar kommit in till polisen om fräcka brott mot äldre personer på ett flertal orter i östra Norrland.

I Söderhamn, Hudiksvall, Söråker, Älandsbro, Nordmaling, Vännäs och Bjurholm har främmande personer ringt på hemma hos äldre och sedan tvingat sig in i husen eller lägenheterna där de stulit pengar innan de snabbt försvunnit från platsen.

Polisen har fått in signalement på två män och en bil de färdats i. På fredagen observerades bilen i Vännäsby på väg mot Umeå.

Polisen vädjar om upplysningar

Bilen stoppades och de båda männen i den greps misstänkta för flera fall av grova stölder. De sitter nu alltså anhållna efter beslut från åklagare.

Polisen efterlyser fortfarande upplysningar och iakttagelser från allmänheten kring de aktuella ärendet på telefon 114 14.

”Ni kan ha viktiga upplysningar som hjälper oss framåt i utredningen”, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.