Smittskyddsläkare Hans Boman Foto: SVT

Två nya rapporterade dödsfall i covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Idag rapporterades om två nya dödsfall i covid-19 i länet. Detta efter fyra dagar av noll rapporterade fall. Men smittskyddsläkare Hans Boman menar att den nedåtgående trenden håller i sig.

Fallen som nu rapporterats kan ha inträffat så lång tid tillbaka som för en månad sedan. Eftersläpningen är stor när det gäller konstaterade dödsfall.

– Det är komplicerat. Men jag vidhåller att den nedåtgående trenden håller i sig, säger Hans Boman till SVT Västernorrland.

Coronaviruset i Västernorrland

Läkare avled

En läkare i Kramfors avled igår men han vårdades på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Sannolikt ingår inte han i dagens statistik.

– Jag vet inte hur det rapporteras om någon avlider i utanför länet, säger Hans Boman.

Stor eftersläpning

Från myndigheternas håll har det återkommande påpekats att siffrorna om antalet avlidna är osäkra till en början och att en stor eftersläpning kan förekomma.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln uppgav vi felaktigt att ett barn hade avlidit, det stämmer inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet