Ytterligare två personer har anhållits misstänkta för inblandning i mordet i Skönmon, Sundsvall. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Två personer gripna i Norge misstänkta för mordet på Skönsmon

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-årsåldern greps i helgen i Norge misstänkta för mordet på en man i 30-årsåldern i en lägenhet på Skönsmon i Sundsvall natten mellan den 6 och 7 november.

De är nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord.

De båda anhållna männen greps Bodö i Nordnorge i fredags. Under tisdagen överlämnades de till Sverige.

”Genom ett lyckat samarbete med norsk polis har två personer kunnat gripas för mordet på Skönsmon i Sundsvall”, skriver polisen på sin hemsida.

Dödsmisshandel på Skönsmon

De gripna är svenska medborgare och de kommer från Västernorrland. Det bekräftas av både polisen och av kammaråklagare Jens Göransson som leder förundersökningen i ärendet.

Foto: SVT

Häktad sedan tidigare

Sedan tidigare sitter en kvinna i 25-årsåldern häktad misstänkt för medhjälp till mord.

Advokat Leif Silbersky har förordnats som offentlig försvarare för den ene av de anhållna.

– Jag har talat med polisen och fått viss information där. Men jag har inte talat med min klient ännu och jag har inga fler kommentarer just nu, säger han till SVT Västernorrland.

”Inga kommentarer”

Känner du till om din klients inställning till misstankarna?

– Jag har inga fler kommenterar nu som sagt.

Den andre misstänkte mannens försvarare, advokat Rosa Nicole Abas, säger ungefär samma sak.

– Jag har alldeles nyss fått information om det här och vad det gäller i stora drag. Jag har inte hunnit prata med min klient ännu, säger hon.

Komplicerad transport

De båda männen ska nu transporteras genom norra Sverige till Sundsvall, i varsina bilar och under rigoröst säkerhetspådrag. Först på torsdag väntas de vara på plats i Sundsvall.

Senast fredag vid lunchtid ska åklagaren ha kommit in med sin häktningsbegäran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandel på Skönsmon

Mer i ämnet