Ulf Näslund, ordförande i Västernorrlands idrottsförbund Foto: SVT

Västernorrlands idrottsförbund: ”Man ska inte fuska sig till överlevnad”

Uppdaterad
Publicerad

Att det är svårt att få ihop ekonomin för många idrottsföreningar är väl känt. Men det får inte leda till osund verksamhet och ”mygel och fusk” menar ordföranden i Västernorrlands idrottsförbund

– Man får inte vara så förtjust i sin förening att den ska överleva till varje pris, säger Ulf Näslund som är ordförande i Västernorrlands idrottsförbund. Han har följt rättegången i Sundsvalls tingsrätt och vi träffar honom i pausen under den tredje och sista dagen i rätten.

Säger det här något om situationen inom idrotten?

Sundsvall Dragons

– Det är ingen hemlighet att det är fler föreningar som har problem med likviditeten, men så här får det inte gå till. Man måste ha koll på sina siffror och har man inte pengar så ska man inte fuska sig fram till överlevnad.

Vilka erfarenheter kan man dra?

Det här är ju ett problemområde för de flesta stora idrottsföreningar att man har svårt att hitta folk som sköter de ekonomiska bitarna och det blir ju inte lättare av att se sådana här hanteringar, säger Ulf Näslund.

Kan du förstå att det har inträffat?

– De har ju till varje pris önskat att föreningen ska överleva men så får det inte vara. Det måste finnas en sund verksamhet i botten.

FAKTA VÄSTERNORRLANDS IDROTTSFÖRBUND

Västernorlands idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Uppdraget är att stödja, företräda och leda distriktets idrott. Väredegrunden man jobbar efter är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

källa: Riksidrottsförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet