Foto: Melker Blomberg / SVT

Anhållne mannen är bekant med dödade 55-åringen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern sitter anhållen misstänkt för att ha dödat en 55-årig kvinna i Surahammar under tisdagen. Mannen uppges vara bekant med kvinnan.

Under tisdagseftermiddagen attackerades en kvinna i 55-årsåldern på öppen gata i Surahammar. Hon avled senare av sina skador. Sent samma kväll meddelade polisen att en person hade gripits och anhållits skäligen misstänkt för mord.

Åklagare Carin Lantorp bekräftar nu att den anhållne är en man i 60-årsåldern som är bekant med den dödade kvinnan. På vilket sätt mannen är bekant med kvinnan vill hon däremot inte kommentera. Hon vill heller inte svara på om mannen är bosatt i Västmanland.

Kvinna dödad i Surahammar

– Vi håller förhör nu och det pågår en teknisk undersökning. Det är ett tidigt stadium, så vi jobbar brett. Vi kollar på flera platser, personer och fordon, säger hon.

LÄS MER: Kvinna hittad död i Surahammar

Mannen nekar till brott.

Tittar på samband med tidigare makes död

Carin Lantorp säger att polisen även tittar på samband med andra händelser. Den mördade kvinnans dåvarande make försvann 2012 – han hittades död 2015.

TV: Inget brott bakom dödsfall i bil vid Elbakajen

Kan det finnas samband med den händelsen?

– Det är naturligtvis något vi tittar på, säger Carin Lantorp.

LÄS MER: Kommunens krisorganisation igång

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna dödad i Surahammar

Mer i ämnet