Se när Johanna Möller förs in i rättssalen. Foto: TT

Arbogafallet i hovrätten – SVT rapporterar direkt

Uppdaterad
Publicerad

Slutpläderingarna i Svea hovrätt om de uppmärksammade ”sommarstugemorden” i Arboga inleddes på torsdagen.

Åklagaren yrkade på att Johanna Möller ska dömas för mord, grovt bedrägeri samt urkundsförfalskning – och samma fängelsestraff som tingsrätten dömde till.

På torsdagen inleddes slutpläderingarna i Arbogafallet varpå åklagaren yrkade på att Johanna Möller ska dömas för mord, grovt bedrägeri samt urkundsförfalskning.

– Hon har anstiftat mordet. Hon har planerat det. Hon har varit fysiskt närvarande och motivet är också hennes, säger åklagare Jessica Wenna i slutpläderingen i Svea hovrätt.

Arbogafallet

”Bevisningen har stärkts”

På flera punkter anser åklagaren att Möllers berättelse inte stämmer, att Möller till exempel inte talar sanning om var hon befann sig när maken mördades. Bevisningen har dessutom stärkts menar åklagaren.

– Jag vill lyfta fram att bevisningen har stärkts mot Johanna sedan tingsrätten gjorde sin bevisning.

Åklagaren resonerade kring hur långa fängelsestraffen bör vara och nämnde bland annat att mordet är överlagt, att brottet riktats mot närstående och tar även upp Johannas barn.

– Barnen ska ständigt leva med att mamma dödade pappa, säger åklagaren.

Slutpläderingarna fortsätter

Under fredagen skulle slutpläderingarna kring Arbogafallet ha fortsatt i Svea Hovrätt. Men på grund av sjukdom flyttas förhandlingsdagarna till nästa vecka.

I augusti dömdes Johanna Möller av Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse skyldig till mord och mordförsök på sina föräldrar, anstiftan till mord på maken samt stämpling till mord. Hennes tidigare pojkvän, Mohammad Rajabi, dömdes skyldig till mordet på pappan och mordförsöket på mamman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet