Kvinnan dödades vid en återvinningsstation i Surahammar. Foto: Melker Blomberg / SVT

Åtal för mord i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

I dag kommer åtal väckas mot den 31-årig man som är misstänkt för mord på en kvinna i Surahammar. En pressträff hålls i polishuset i Västerås klockan 12 på torsdagen. SVT nyheter sänder direkt.

Den 31-åriga mannen har suttit häktad, på sannolika skäl, misstänkt för mord sedan den 5 augusti. Mannen har erkänt att han varit på platsen i Surahammar men att han varken kan förneka eller erkänna mordet.

Det var den 1 augusti som en 55-årig kvinna dödades på öppen gata mitt i centrala Surahammar. SVT Nyheter Västmanland har tidigare rapporterat att offret och den misstänkte inte kände varandra, något som också bekräftats av åklagaren. Motivet bakom dådet är ännu okänt.

SVT sänder direkt i samband med att en pressträff hålls klockan 12 på torsdagen. På pressträffen medverkar kammaråklagare Carin Lantorp och polisens kriminalinspektör Joakim Björk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna dödad i Surahammar

Mer i ämnet