Arne Andersson, direktör på kollektivtrafikförvaltningen Region Västmanland. Foto: SVT Arkiv/Christoffer Söderman/SVT

Direktören om busstrafiken: ”För tidigt att dra slutsatser”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ännu ingen samlad bild av hur situationen varit i lokala busstrafiken i samband med tisdagens skolstart.

– Det är för tidigt att dra slutsatser, de kommande dagarna blir avgörande, säger förvaltningsdirektör Arne Andersson.

Bussvärdar och färre passagerare är exempel på åtgärder som kollektivtrafikförvaltningen vidtagit inför årets skolstart då den väntas innebära en ökad trängsel i kollektivtrafiken.

Bland gymnasieeleverna som SVT Nyheter Västmanlands team mötte under tisdagsmorgonen upplevde flera att det funnits utrymme att hålla avstånd.

Coronaviruset i Västmanland

Busschaufförer som SVT haft kontakt med under dagen upplever situationen olika.

– Det kommer att visa sig de närmsta dagarna både hur åtgärderna fungerar och hur våra kunder väljer att agera, säger Arne Anderssson.

– Gymnasieeleverna kommer ju att åka utspritt över andra tider, mitt på dagen till exempel, då det annars inte är lika många.

I fredags presenterade Arne Andersson en rad åtgärder som kommer att vidtas om det blir trångt på länets bussar. En av dem är att passagerare kan nekas ombordstigning om bussen redan är för full.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet