”Om det blir för mycket kunder tar vi bort extra timmen, för då förlorar vi det vi var ute efter, att undvika folksamlingar” säger Tomas Fridh, butikschef och Cecilia Stanell, handlare. Foto: Caroline Slotte/SVT

Butik håller extraöppet för riskgrupper: ”Tror på solidariteten i samhället”

Publicerad

Allt fler butiker har utökat sina öppettider med en timme under morgonen. Det för att personer som tillhör en riskgrupp eller är över 65 år ska ha möjlighet att handla utan att behöva vistas bland många människor. SVT besökte en butik i Västerås som körde igång med konceptet under onsdagsmorgonen.

En anledning till att butiken valt att ha extraöppet, är för att ge dem som inte kan få mat hemkört eller har svårt att handla, ett extra alternativ.  

Under extratimmen hade butikspersonalen möjlighet att jobba på ett annat sätt, då det inte var så många människor. Det genom att be kunderna att hålla avstånd mellan varandra. Men kan butiken garantera att det endast är personer som tillhör en riskgrupp som handlar under denna tid.

– Vi tror på solidariteten i samhället och det märktes i morse att folk respekterade varandra samt höll avstånd, säger Cecilia Stanell, handlare på Ica Sjöhagen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet