Foto: TT

Granne om skotten mot villan: ”Gick rakt genom huset och in i grannens hus”

Uppdaterad
Publicerad

Skotten som avlossades mot ett polisbefäls villa i Västerås var av grov kaliber. En granne berättar för SVT Nyheter att skotten var så kraftiga att de gick rakt genom villan och in i grannens hus.

– Vi är ett bostadsområde i chock, säger grannen.

Grannen, som vill vara anonym, berättar att det bor flera poliser i villaområdet där polisbefälets hus blev beskjutet. Vid tretiden i natt så väcktes de av skottlossningen.

– Det går inte att beskriva ljudet. Det bara smattrade till. När vi tittade ut tio minuter senare var det fullt av polisbilar här utanför, säger grannen.

Grannen berättar också att skotten var så kraftiga att de gick rakt genom villan och in i grannens hus, något som även en poliskälla uppger för TT.

Enligt TT:s källa arbetar polisen just nu efter teorin att dådet riktar sig mot Polismyndigheten i stort med anledning av polisens riktade arbete mot den grova kriminaliteten i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.