Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag tycker vi ska bjuda in brett, det är det bästa om vi ska hitta en långsiktig och hållbar lösning, säger Staffan Jansson. Foto: Jenny Berggren/SVT

Jansson (S) om delägarskap i flygplatsbolaget: ”Kommer bjuda in intresserade till möte”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Västerås är glad över intresset som oppositionspartier inom Region Västmanland visar för det kommunala flygplatsbolaget. Men vad det kan leda till är för tidigt att säga.

– Vi kommer att bjuda in de som varit aktiva och visat intresse för att behålla flygplatsen till möte, säger Staffan Jansson (S).

Det starka nej:et till nedläggning, om än med ett lägre valdeltagande i folkomröstningen än många hoppats på, ledde till att majoritetspolitikerna i Västerås istället för att fortsätta arbeta för en nedläggning nu behöver hitta vägar framåt för det kommunala flygplatsbolaget.

Under april är tanken att börja bjuda in aktörer som visat intresse för och uttryckt nytta av flygplatsen till möten. Staffan Jansson nämner förutom Region Västmanland som exempel också länsstyrelsen.

Det är också viktigt att få fram nya ägardirektiv till såväl flygplatsbolaget som flygfastighetsbolaget, säger han.

– Det finns ju ett fullmäktigebeslut på att de ska jobba mot en nedläggning. Något som inte är aktuellt längre. Det behövs ett nytt fullmäktigebeslut med nya direktiv så det inte uppstår vakuum, säger Staffan Jansson.

SVT förklarar: Statligt, privat eller gemensamt? Så ägs några av landets flygplatser

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommun+region=flygplats. Så ser ägandet ut vid några av landets flygplatser. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Framtiden för Västerås flygplats

Mer i ämnet