Hör Jenny Oskarsson berätta om den dramatiska insatsen. ”Han var totalt indränkt i blod, säger hon”. Foto: Christoffer Söderman/SVT

Jenny tog hand om en skottskadad man i sitt garage

Uppdaterad
Publicerad

För ungefär två år sedan tog Jenny Oskarsson in en blodig man i sitt garage på Bjurhovda i Västerås. Han hade bland annat blivit skjuten i ansiktet och var livshotande skadad. Jenny hjälpte honom innan sjukvården tog över.

– Han hade panik, han hade dödsångest, berättar hon.

Det var den 3 december 2019 som en man i 25-årsåldern blev skjuten vid ett motionsspår på Bjurhovda i Västerås. Efter att ha försökt söka hjälp hos flera husägare i området kom den blodiga mannen springande mot Jenny Oskarsson.

– Det går inte ens att beskriva hur blodig han var. Ett grannhus hade blodiga handavtryck längst hela glasaltanen, där han också hade ropat på hjälp, säger Jenny.

Skjutningarna i Sverige

Mannen flögs till Karolinska universitetssjukhuset. Kvar på Jenny Oskarssons blodiga garagegolv låg en skyddsväst, knivar och allt sjukvårdsmaterial.

Mannen överlevde trots de livshotande skadorna. Men mindre än ett år senare hittades han mördad på Årstabron i Stockholm. Han var en utpekad gängledare i ett kriminellt nätverk i Stockholmsområdet.

I klippet berättar Jenny om hur hon hjälpte den skottskadade mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Sverige

Mer i ämnet