– Det är förstås positivt, vi hör att många barn och ungdomar har blivit väldigt stillasittande, säger Marie Persson, idrottskonsulent på Rf-Sisu Västmanland. Foto: Jenny Berggren/SVT

Kommunerna i Västmanland öppnar sina sport- och simhallar för barn och ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

Sju av Västmanlands tio kommuner öppnar nu upp sina idrotts- och simhallar för barn- och viss ungdomsidrott. Resterande har ambition att öppna nästa vecka, enligt distriksidrottsförbundets sammanställning.

Som en följd av coronarestriktionerna har kommunala anläggningar i Västmanland hållits stängda.

Men efter regeringens besked på fredagen, att barn födda 2005 och senare får idrotta tillsammans igen både inomhus och utomhus, kommer idrottshallar runtom i länet återigen att öppnas.

Coronaviruset i Västmanland

Under måndagseftermiddagen hade representanter från Rf-Sisu Västmanland och kommunerna ett digitalt möte för att diskutera de nya restriktionerna.

– De som har simhallar kommer också öppna upp dem för framförallt simskolor och skolverksamhet, berättar Marie Persson, idrottskonsulent Rf-Sisu Västmanland.

Då öppnas hallarna i respektive kommun:

Mån 25 januari:

Arboga, Kungsör, Köping, Surahammar, Västerås, Sala och Fagersta uppger att de öppnar för barn födda 2005 och senare.

Mån 1 februari:

Hallstahammar ska öppna upp.

Under vecka 5:

Skinnskatteberg och Norberg kommer ta beslut senare under vecka 4 med förhoppning om att öppna för de yngre veckan därpå.

Källa: Rf-Sisu Västmanland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet