Den 57-åriga kvinnan försvann spårlöst från sitt hem på Pettersberg i Västerås i maj 2017. Foto: SVT / Polisen

Man åtalad för styckmord i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En 54-årig man är åtalad för styckmord på en 57-årig kvinna. Mordet skedde i maj 2017 i Västerås. Enligt åklagaren ska mannen ska ha slagit ihjäl kvinnan, styckat hennes kropp och sedan bränt den.

Kvinnan försvann från sitt hem i Västerås. Hennes kvarlevor hittades med hjälp av hjälporganisationen Missing people.

– Utredningen visar att kvinnans kropp har styckats i hennes bostad och sedan flyttats till skogen och gömts. Där har sedan kroppen bränts genom hög värme eller eld, skriver kammaråklagare Jenny Alriksson i ett pressmeddelande.

Styckmordet på kvinna i Västerås

Den misstänkte mannen har förekommit tidigare i utredningen. I september 2017 anhölls han och en annan man, skäligen misstänkta för bland annat människorov. Då begärdes de inte häktade och förundersökningen mot den andra mannen lades ner. 

Misstankarna mot den 53-åriga mannen stärktes dock och den 16 januari i år anhölls han på nytt. Denna gång på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefrid.

Mordhotades innan hon försvann

Enligt dottern till den mördade kvinnan ska den åtalade mannen tidigare ha brukat våld mot den mördade kvinnan. I samband med förhör har det framkommit från ett vittne att mannen ska ha hotat kvinnan till livet. Blodspår från kvinnan fanns i hennes bostad. En såg som påträffades i kvinnans bostad misstänks ha använts till att stycka kroppen.

Den åtalade mannen ska även ha tagit ut pengar från den mördade kvinnans konto, menar åklagaren. Totalt rör det sig om en summa motsvarande 10 000 kronor.

Åtalet innefattar mord, samt misstankar om brott mot griftefrid och bedrägeri mot samma kvinna. Huvudförhandlingen i ärendet beräknas påbörjas den 6 december. Den misstänkte förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet på kvinna i Västerås

Mer i ämnet