Nyheter från dagen: 14 juni

Uppdaterad
Publicerad

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Pengar för skrotbilarna – välkommet tillskott för Sala

Sen två år tillbaka kan kommuner söka ersättning från Naturvårdsverket för bortforsling av fordonsvrak som står på kommunens mark. Men kartläggningen som SVT Nyheter Västmanland gjort visar att det är få kommuner i länet som har sökt bidraget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att det går att få statligt bidrag för bortforsling av dumpade bilar kom som en överraskning för Sala kommun. Foto: Iris Tiitto/SVT

Fagersta vill köpa tillbaka kommunhuset från krisande SBB

Nyligen beslutade styrelsen för krisande börsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, som äger 700 kommunala fastigheter runt om i Sverige, att eventuellt sälja hela eller delar av verksamheten för att rädda bolaget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Självklart intressant” – Fagerstas kommunalråd Åsa-Märta Sjöström (S) om varför hon kan tänka sig köpa tillbaka fastigheter hon röstade för att sälja för tre år sedan. Foto: Audrey Erath/SVT

Tände eld på sin egen lägenhet – döms nu för mordbrand

Den 30-årige man som i februari tände eld på sin lägenhet i Hallstahammar och sedan hoppade ut genom fönstret döms nu för bland annat mordbrand.

Har du ett nyhetstips eller bilder/video från en händelse? Mejla till: vastmanland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.