Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lars Olov Vikström från Ramnäs, som stoppades från att hämta ut sina mediciner på grund av rånet.

Rån mot apotek i Surahammar – hotade personal med yxa

Uppdaterad
Publicerad

Vid 10.30 utsattes ett apotek i centrala Surahammar för ett rån. Enligt polisen har en maskerad man beväpnad med yxa tvingat till sig drogklassade läkemedel av personalen.

En större polisinsats pågår i Surahammar där flera patruller ingår samt sökning med helikopter. Ingen person ska ha skadats vid rånet och mannen sågs fly till fots från platsen. Ingen person är i nuläget gripen.

Mannen ska enligt vittnesuppgifter till polisen vara 160-170 centimeter lång, mörkt klädd med solglasögon och en sportväska. Polisen är angelägen om tips från allmänheten.

Rånvåg mot apotek i Västmanland

Under torsdagen rånades ett apotek i Skultuna under liknande former.

– Vi misstänker att rånen kan kopplas samman, men det är än så länge under utredning, säger Magnus Jansson Klarin som är polisens presstaleperson i region mitt.

Enligt polisens uppgifter ska det ha varit en del vittnen inne på apoteket, men ingen ska ha kommit till skada. Platsen spärrades av under förmiddagen, men dessa avspärrningar är numera hävda.

Flera rån mot apotek i Västerås

Under juli och augusti skedde tre rån mot apotek i Västerås. Men det är oklart om det finns samband mellan dessa och de två apoteksrånen som nu har inträffat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånvåg mot apotek i Västmanland

Mer i ämnet