Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ingen lagstiftare som sett det framför sig” – i klippet svarar justitieminister Gunnar Strömmer (M) på polisens förslag och berättar mer om besöket i Västerås. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Polisens vädjan till Gunnar Strömmer (M): Vill lättare få stoppa elsparkcyklar

Publicerad

Under onsdagen besökte justitieminister Gunnar Strömmer (M) Västerås. Med sig hem fick han en önskan från Västeråspolisen om ökade befogenheter att få stoppa elsparkcyklar och mopeder.

Gunnar Strömmer (M) säger att han brukar göra ett besök någonstans varje vecka – och att det under onsdagen känns viktigt att vara i Västerås. På agendan: höra om samverkan mellan polis, skola och socialtjänst mot den organiserade brottsligheten och rekryteringen av barn.

– Jag är här i dag för att höra och se med egna ögon det arbete som bedrivs här, säger han.

Polisen vill lättare stoppa elsparkcyklar

Under samtalet med justitieministern passade polisinspektör Adam Pettersson på att föra fram ett önskemål om att lättare få stoppa elsparkcyklar och mopeder.

– En toppenmöjlighet att prata arbetsmetoder med justitieministern själv, säger Adam Pettersson.

I klippet svarar justitieminister Gunnar Strömmer (M) på förslaget och berättar mer om besöket i Västerås.

Mordet på Bjurhovda i Västerås i juli 2023 är ett av många mord som har utförts av en gärningsman på elsparkcykel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var fel bil bror, det var en oskyldig bil” Så pratade de misstänkta med varandra – hör SVT:s rekonstruktion av telefonsamtalen i förundersökningen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.