De sista dagarna i ett av Sveriges mest uppmärksammade mordfall närmar sig. Foto: TT

Rättegång om uppmärksammat Arbogamord på sluttampen

Uppdaterad
Publicerad

Den stora rättegången om de så kallade sommarstugemorden i Arboga, som pågått sedan den 8 maj, börjar nu närma sig sitt slut. Otaliga vittnen och de misstänkta har hörts och i dag fortsatte rättegången med flera olika vittnesförhör.

Bland annat vittnar i dag en granne till kvinnan, den polis som gav kvinnan dödsbudet om hennes far, en begravningsentreprenör och en polis som var med när 42-åriga kvinnans make hittades drunknad sommaren 2015.

LÄS MER: Följ SVT:s direktrapportering från Arbogarättegången

Arbogafallet

Dagens förhör beräknas vara de sista och nästa vecka är det dags för åklagarnas och advokaternas slutpläderingar.

Har pressats hårt i rätten

Den 42-åriga kvinnan misstänks ha mördat sin make och sin pappa, samt ha försökt att döda sin mamma. 42-åringens tidigare pojkvän, en man i 20-årsåldern, har erkänt dådet mot föräldrarna och sagt att kvinnan gav honom kniven.

Hon har under rättegången pressats hårt i rätten och gett nio olika versioner om av hon gjorde på kvällen då föräldrarna attackerades.

– Allt är lögn och påhitt som beror på mitt psykiska tillstånd, sade hon.

Hon har förklarat de olika versionerna med att hon levt under stor psykisk press och befunnit sig i ett chocktillstånd.

LÄS MER: Arbogafallet – alla oväntade turer

Kvinnan har också åtalats för stämpling till mord, försök till grovt bedrägeri, grovt bedrägeri, urkundsförfalskning, givande av muta samt hot mot tjänsteman. Hon nekar till alla anklagelser.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet