Studenter på Ullvigymnasiet i Köping Foto: Melker Blomberg/SVT

Klart: Så blir studenten i Köping

Publicerad

Nu är det klart hur studenterna i Köping får fira sista dagen på gymnasiet.

– Efter ett intensivt jobb känns det bra att kunna presentera en plan för ceremonin under studentdagen, säger rektor Anna Ulfves.

Efter att ha jobbat hårt med frågan under våren har studenter och personal på skolan nu kommit fram till ett upplägg för studenten den 11 juni på Ullvigymnasiet. Klasserna schemaläggs så att de samlas på skolan med en halvtimmes intervaller och slussas sedan mellan mingel, mösspåtagning och utspring.

– Det blir mycket viktigt att alla närvarande på studentdagen följer de anvisningar som finns: stanna hemma vid minsta symptom, håll avstånd och var noga med handhygienen, säger rektor Anna Ulfves.

Annorlunda utspring

Det traditionsenliga utspringet nedför trappan på Ullvigymnasiet blir annorlunda i år. Studenterna ska hålla minst två meters avstånd till varandra och går sedan ned till sina väntande släktingar och vänner. Max två anhöriga till varje student tillåts. Året som gått har eleverna fått alternera mellan distansundervisning och undervisning på plats på skolan.

– Den gymnasietid som årets studenter har haft vill vi inte få igen. De är mer än någonsin värda en fin studentdag, säger Anna Ulfves.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.