Foto: Mimmi Sundberg/SVT

Smittskyddsläkaren: ”Kommer få fall hela sommaren”

Uppdaterad
Publicerad

Inom kort väntas även Västmanland nå kulmen när det gäller antal fall av Covid-19. Samtidigt poängterar länets smittskyddsläkare hur viktigt det är att inte slappna av och tro att allt är över.

– Det kommer att insjukna folk under hela sommaren och därmed finns risken att några också blir svårt sjuka, säger Jan Smedjegård.

Från Stockholm och även från vissa andra håll i landet kommer nu signaler att kulmen har nåtts och så kan det även bli i Västmanland den närmsta tiden, berättar Jan Smedjegård, smittskyddsläkare Region Västmanland.

Antal patienter har klingat av

Varje dag konstateras ungefär 20-25 nya fall av Covid-19 i Västmanland. Sedan slutet av april har intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Västerås legat på en platå och antalet patienter som vårdas på sjukhusavdelningarna har klingat av under maj-månad.

Coronaviruset i Västmanland

Hittills har omkring 1250 personer smittats med Covid-19.

I klippet förklarar Jan Smedjegård mer om utvecklingen och hur han ser på sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet