Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det bästa är att någon annan tar hand om den, säger Bertil Bredin från oppositionspartiet Moderaterna. Han tog politiskt initiativ om att sälja pråmen för flera år sedan. Foto: Jenny Berggren/SVT

Strandade pråmen Albert i Hallstahammar är till salu

Publicerad

Efter att den stått orörd i nära ett och ett halvt år har nu Hallstahammars kommun beslutat att försöka sälja den omdiskuterade, strandade, pråmen Albert.
– Vi för samtal med intressenter för köp, men det är inget klart i dagsläget, meddelar kultur- och fritidsnämndens ordförande Hanna Lostelius (C).

I oktober 2018 bestämdes att det arbetsmarknadsprojekt som pågått under ett par års tid, som också skulle få pråmen Albert sjöduglig igen, skulle läggas vilande.

Såväl tidsplan som budget hade överskridits med råge och förvaltningen fick i uppdrag att titta på alternativ. De som sedan presenterades för politiken var:

  • Att sälja den i befintligt skick
  • Att renovera färdigt och sätta den i trafik för att stärka upplevelsenäringen
  • Att lägga den på land som en scenattraktion vid Skantzenområdet
  • Göra lekplats av den
  • Montera ner den

På sitt senaste sammanträde beslutade kultur- och fritidsnämnden att man i första hand ska försöka sälja pråmen i befintligt skick och låta köparen återställa platsen intill Skantzsjön där den ligger.

Men har man inte hittat en köpare före septembers slut ska den monteras ner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer