De nya turerna kommer börja gälla den 28 april. Foto: SVT

VL utökar turerna igen – bussarna blev fulla

Uppdaterad
Publicerad

I början av nästa vecka kommer andelen bussturer utökas. Anledningen enligt VL är för att de indragna turerna lett till mer trängsel på bussarna.

– Vi kommer utöka för i stort sätt hela dygnet, säger Arne Andersson, förvaltningsdirektör för kollektivtrafikförvaltningen.

Till följd av coronaviruset bestämde VL att dra in andelen bussturer. Anledningen var att för att andelen som reste minskade och busschaufförer som sjukskrev sig. Nu backar VL och väljer istället att utöka andelen turer. Enligt VL har det kommit flera synpunkter från passagerare om trängsel på bussen.

I och med sjukskrivningarna bland förare har ni möjlighet att utöka fullt ut?

Coronaviruset i Västmanland

– Vi har en tät dialog. Just nu ser det ut som att sjukskrivningstalen är stabila och vi räknar med att kunna utöka, säger Arne Andersson.

Enligt Arne Andersson är det fortfarande viktigt att resenärer försöker sprida ut sitt resande och inte bara resa under rusningstid. Foto: VL

Kommer ni fokusera mer på att dämpa smittspridning även efter corona?

– Absolut det här bär vi alla med oss. Vi kommer utvärdera alla åtgärder och se vilka som är de bästa lärdomarna.

Kan det bidra till att folk slutar åka kollektivt?

– Svårt att dra några slutsaster och vi hoppas man kan åka kollektivt i framtiden. Vi kommer jobba mycket med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet