Efter kritiken: Nu ska biljettautomaterna på VL:s bussar flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Efter att framdörrarna i VL:s bussar stängts måste biljettautomaterna flyttas bak i bussen. Fram till ombyggnaden är klar går det inte att blippa sin biljett.

Svealandstrafiken som kör VL:s bussar har tidigare menat att framdörrarna på bussarna i kollektivtrafiken kan hållas öppna men ändrade beslutet efter kritik från Arbetsmiljöverket. För att skydda bussförarna från coronasmitta menar Arbetsmiljöverket att främre området ska spärras av.

Det nya beslutet om stängda framdörrar kräver nya åtgärder för att resenärerna ska kunna visa sin biljett. VL kommer att successivt flytta biljettautomaterna bak i bussen.

Coronaviruset i Västmanland

I nuläget går det inte att blippa sin biljett på bussen men VL:s förvaltningsdirektör Arne Andersson säger att det inte innebär att biljett inte krävs.

– Nej tanken är inte att man ska åka gratis, man ska ha ett giltigt färdbevis, säger han.

Kostnaden för att bygga om bussarna kommer att landa på runt en halv miljon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet